Снимка PexelsСнимка PixabayКитай привества Украйна. Украинската делегация, участваща в 47-ото заседание

...
Снимка PexelsСнимка PixabayКитай привества Украйна. Украинската делегация, участваща в 47-ото заседание
Коментари Харесай

МВнР в Пекин благодари: Украйна се оттегля от декларацията, осъждаща Китай за човешките права

Снимка Pexels

Снимка Pixabay

Китай привества Украйна. 

Украинската делегация, участваща в 47-ото съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по човешките права, разгласи, че отдръпва поддръжката си за инициираната от Канада декларация, критикуваща Китай за нарушение на човешките права, съобщи Радио Китай.

В тази връзка, представител на китайското Министерство на външните работи съобщи, че над 90 страни поддържат позицията на Китай по въпросите за Синдзян, Тибет и Хонконг. Опитът на някои западни страни, употребявайки ги като претест, да се месят във вътрешните работи на Китай и лимитират развиването му, няма да съумеят.

Оттеглянето на Украйна от съмвестната декларация показва позицията на държавното управление на тази страната да не се меси във вътрешните работи на Китай. Това дава отговор на духа на Устава на Организация на обединените нации и главните правила на интернационалните връзки. Пекин приветства сходно отношение, сподели още представителят.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР